Sörkóstolók és hagyományos italkészítési osztályok külföldieknek Szöulban
A Szöuli Metropolitan Kormány bejelentése szeről, a dél-koreai főváros Szöul számos új kulturális és gasztronómiai programot indít külföldi állampolgárok számára. A város két neves sörfőzdéjében, a Mapo-gu-i Samhae Soju és a Yeongdeungpo-gu-i Clown Brewery területén kerül sor a túrák megszervezésére. A résztvevők nem csupán a sörfőzdék működésébe nyerhetnek betekintést, de kóstolókon is részt vehetnek, ahol a hagyományos koreai rizsalapú alkoholos italok, úgy mint a takju (más néven makgeolli) és a yakju kerülnek bemutatásra.
Ezek a programok nem csak a sörfőzdéket és az italkészítést közelítik meg, hanem bepillantást engednek a koreai kultúra egy kevésbé ismert, de érdekes és izgalmas aspektusába is. A tudatosan külföldiekre szabott túrák és workshopok célja, hogy a résztvevők mélyebb megértést nyerjenek a koreai étel- és italkultúráról, és közben élvezetes, interaktív élményben legyen részük. A programok szervezői hangsúlyozzák a kulturális híd szerepét is, amelyet ezek az események betöltenek a helyi közösség és az országba látogató külföldiek között.
A városi kormány hosszú távú céloként fogalmazta meg, hogy ezek a gasztronómiai és kulturális programok elősegíthetik a turizmus fellendülését és az országból való élményszerzés gazdagítását. Az események lehetőséget biztosítanak a koreai gasztronómia globális elismerésének növelésére is, amely hozzájárulhat az ország pozitív nemzetközi képének formálásához.
Az érdeklődők a programokon való részvételről további információkat találhatnak a Szöuli Metropolitan Kormány hivatalos weboldalán, illetve az érintett sörfőzdék weboldalain.
Forrás: [Korea Herald](https://www.koreaherald.com/article/10504281)
Dátum: 2025-06-08