A július 1-jével Ausztria az elsők között vezet be egy teljesen új, húsmentes szakácsképzést, ami az éttermektől kezdve az alpesi kunyhókig mindenhol megújítja a gasztronómiai kínálatot. Az új képzés célja, hogy a vegetáriánus ételek elkészítését széles körben elérhetővé és népszerűvé tegye, valamint hogy támogassa a fenntartható étkezési szokásokat.

Az új tanterv kidolgozása még folyamatban van, de már tudni lehet, hogy a különböző régiók szakiskolái fogják magukba foglalni ezt az új képzési vonalat. Bár az oktatás helyszínei még véglegesen nincsenek megerősítve, biztosra vehető, hogy a hagyományos szakácsképzések mellett nagy hangsúlyt fognak fektetni a vegetáriánus alapanyagokra, ételek kreatív elkészítési módjaira, és a helyi, szezonális termékek használatára.

Ez a változás nagyban hozzájárul majd az éttermek menüjének diverzifikálásához, és lehetőséget ad a kulináris szakemberek számára, hogy bővítsék ismereteiket a vegetáriánus konyha terén. A húsmentes étkezés iránti növekvő érdeklődésre reagálva a képzés nem csak úttörője lehet a változásnak az osztrák gasztronómiában, hanem inspirációt is nyújthat más országok számára az alternatív étkezési lehetőségek oktatására.

Forrás: https://www.derstandard.at/story/3000000275303/die-vegetarische-kochlehre-startet-doch-es-gibt-noch-offene-fragen?ref=rss
Dátum: 2025-06-30